KATTENVERBLIJVEN

KATTENVERBLIJVEN

Geen hondengeblaf

Geen hondengeblaf, wat stress zou kunnen veroorzaken bij katten, zeker als zij niet op honden zijn ingeprent, maar een serene rust, zodat de kattengasten zich zeer snel op hun gemak zullen voelen.

Privé etage

In een unit bevinden zich een aantal kattenverblijven.
Elke kat heeft de luxe om te beschikken over 2 ruime, boven elkaar staande hokken. Het ene met een slaapplaats, eten en drinken, het andere met de kattenbak.
De katten bevinden zich alleen vanaf het avondeten tot en met het ontbijt in hun eigen nachtverblijf.

Familiehokken

Door de ruime variatie in hokken is het mogelijk katten die gewend zijn bij elkaar te zijn, samen te plaatsen.
De extra grote familiehokken zijn door glaswanden van de andere hokken gescheiden. Neuscontact wordt hierdoor voorkomen.

Speelruimte en buitenrennen

Overdag kunnen de katten vrij loslopen op de speelruimte binnen elke unit. Ook beschikt het kattenpension over 2 aparte, grote buitenrennen.

Quarantaine-ruimte

Is de kat op het eerste gezicht gezond, dan wordt de kat naar zijn of haar verblijf gebracht. Mocht het vermoeden bestaan dat de kat niet helemaal gezond is, wordt de kat in quarantaine geplaatst en de dierenarts ingeroepen om het dier te behandelen.

Klimaatbeheersingssysteem

Het kattenpension bestaat uit 10 aparte kattenkamers (units) met een luchtsluis ertussen.
In elke unit wordt door het moderne klimaatbeheersings-systeem schone lucht ingeblazen ter verversing van de lucht in de units. Mede door dit systeem kan gezegd worden dat dit kattenpension uniek is in Nederland.

De lucht van de kattenkamer wordt afgezogen. Zo ontstaat er een overdruk in de luchtsluis en onderdruk in de unit. Het is nu niet mogelijk dat bij het openen van een deur van de unit de lucht naar een andere unit kan gaan, wat het besmettingsgevaar verkleint.

Share by: